topotecan (oralt) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

Medicin til behandling af kræft er meget stærke og kan have mange bivirkninger. Før modtage denne medicin, skal du sørge for at forstå alle de risici og fordele. Det er vigtigt for dig at arbejde tæt sammen med din læge under behandlingen.

Tag denne medicin kun som anvist af din læge til at gavne din tilstand så meget som muligt. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt.

Synk kapslen hele med vand. Må ikke åbne, knuse, knække eller tygge det.

Du kan tage denne medicin med eller uden mad.

Pas på ikke at håndtere knuste eller utætte kapsler. Hvis du får indholdet fra kapslen på din hud, vaske området med sæbe og vand og ringe til din læge med det samme. Hvis medicinen kommer i øjnene, skal du straks skylle dem med blidt strømmende vand i mindst 15 minutter og ringe til din læge med det samme.

Topotecan ofte forårsager kvalme og opkastning. Det er meget vigtigt, at du fortsætter med at modtage medicinen, selvom det gør du føler syg. Spørg din læge til måder at mindske disse virkninger.

Opbevaring

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Hvis du kaster op efter at have taget din medicin, ringe til din læge eller apotek for at få instruktioner.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.