toxoplasmose test, resultater, risici under graviditet

En toxoplasmose test er en blodprøve, som kontrollerer for antistoffer mod Toxoplasma gondii parasit. Din krops naturlige forsvarssystem (immunsystemet) vil gøre disse antistoffer kun hvis du er blevet smittet af denne lille parasit. Mængden og typen af ​​antistoffer, du har viser, om din infektion er nyere eller fundet sted tidligere. Mere end én blodprøve kan udføres over flere uger.

Gravid kvinde har antistoffer fra en toxoplasmose-infektion. Hvis hun har IgG type antistof, der betyder en infektion forekom i fortiden og barnet ikke har en chance for at blive smittet. Hvis hun har IgM type antistof, der betyder, at infektionen er nyere og barnet har en chance for at blive smittet; Baby har toxoplasmose; Person med et svækket immunsystem, såsom en person, der har hiv, har en chance for at få en toxoplasmose-infektion.

For de fleste mennesker, toxoplasmose er ikke farlig og går væk af sig selv. Men hvis en gravid kvinde bliver inficeret og sender det videre til hendes voksende baby (fosteret), kan det medføre blindhed og hjerneskader hos fosteret.

Du kan blive smittet ved at spise fødevarer såsom utilstrækkeligt eller råt kød fra et smittet dyr eller ved at håndtere en inficeret kat eller dens afføring (fæces). Når du er blevet smittet, vil du have antistoffer mod Toxoplasma gondii for resten af ​​dit liv, så du kan ikke blive smittet igen.

For at se, om din voksende baby er inficeret, kan testen udføres på en prøve af væsken, der er omkring din baby (fostervand) taget under fostervandsprøve.

En toxoplasmose test er gjort for at kontrollere, om en

Fortæl din læge, hvis du er gravid og har kontakt med en kat eller rense en kats kattebakke. Før dit blod er trukket, så lad din læge, hvis du har blødning eller koagulation problemer, eller hvis du tager blodfortyndende medicin.

Du behøver ikke at gøre noget andet, før du har denne test.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Kylling, chokolade, salater, desserter, suppe