traumatisk hjerneskade komplikationer

Flere komplikationer kan opstå straks eller kort efter en traumatisk hjerneskade. Alvorlige skader øger risikoen for et større antal komplikationer og mere-alvorlige komplikationer.

Moderat til svær traumatisk hjerneskade kan resultere i længerevarende eller permanente ændringer i en persons tilstand af bevidsthed, bevidsthed eller lydhørhed. Forskellige bevidsthedstilstande omfatter

Vegetativ tilstand. Omfattende skader på hjernen kan resultere i en vegetativ tilstand. Selvom personen er uvidende om hans eller hendes omgivelser, kan han eller hun åbner hans eller hendes øjne, lave lyde, reagerer på reflekser, eller flytte.

Det er muligt, at en vegetativ tilstand kan blive permanent, men ofte enkeltpersoner videre til en minimalt bevidst tilstand.

ændret bevidsthed

Kramper

Locked-in-syndrom. En person i en låst-in tilstand er opmærksom på hans eller hendes omgivelser og vågen, men han eller hun ikke er i stand til at tale eller bevæge sig. Personen kan være i stand til at kommunikere med øjenbevægelser eller blinker.

Denne tilstand resultater fra skader begrænset til den nedre hjerne og hjernestammen. Dette sker sjældent efter traumer og er mere almindeligt skyldes et slagtilfælde i dette område af hjernen.

Fluid oprustning

Nogle mennesker med traumatisk hjerneskade får anfald inden for den første uge. Nogle alvorlige skader kan resultere i tilbagevendende anfald, kaldet posttraumatisk epilepsi.

Infektioner

Cerebrospinalvæske kan bygge op i rummene i hjernen (cerebrale ventrikler) af nogle mennesker, der har haft traumatiske hjerneskader, der forårsager øget tryk og hævelse i hjernen.

beskadigelse af blodkar

Kraniebrud eller penetrerende sår kan rive lag af beskyttende væv (meninges), der omgiver hjernen. Dette kan gøre det muligt for bakterier at komme ind i hjernen og forårsage infektioner. En infektion af meninges (meningitis) kan sprede sig til resten af ​​nervesystemet hvis den ikke behandles.

skader Nerve

Flere små eller store blodkar i hjernen kan være beskadiget i en traumatisk hjerneskade. Denne skade kan føre til et slagtilfælde, blodpropper eller andre problemer.

intellektuelle problemer

Skader på bunden af ​​kraniet kan beskadige nerver, der opstår direkte fra hjernen (kranienerver). Kraniel nerveskader kan resultere i

Mange mennesker, der har haft en betydelig hjerneskade vil opleve ændringer i deres tænkning (kognitive) færdigheder. Traumatisk hjerneskade kan resultere i problemer med mange færdigheder, herunder

Sprog og kommunikation problemer er almindelige efter traumatiske hjerneskader. Disse problemer kan forårsage frustration, konflikt og misforståelser for mennesker med en traumatisk hjerneskade, samt familiemedlemmer, venner og behandlere.

Kommunikationsproblemer kan omfatte

Folk, der har oplevet hjerneskade oplever ofte ændringer i adfærd. Disse kan omfatte

Følelsesmæssige ændringer kan omfatte

Problemer med sanser kan omfatte

En traumatisk hjerneskade kan øge risikoen for sygdomme, der resulterer i en gradvis nedbrydning af hjerneceller og gradvist tab af hjernefunktioner, om denne risiko kan endnu ikke bestemmes med sikkerhed for en person. disse omfatter

kommunikationsproblemer

adfærdsændringer

Følelsesmæssige ændringer

Sensoriske problemer

Degenerative hjernesygdomme