trikinose

Trikinose (trik-ih-NO-sis), også kaldet trikinose (trik-ih-Nuh-LOW-sis), er en type af rundorm infektion. Rundorm parasitter bruge en vært krop til at leve og formere sig. Forekommende primært blandt kødædende dyr (kødædere) – især bjørne, ræve og hvalrosser – infektionen er erhvervet ved at spise rundorm larver i rå eller utilstrækkeligt kød.

Når mennesker spiser utilstrækkeligt kød, der indeholder trikiner larver, larver modnes til voksne orme i tarmen over flere uger. De voksne orme derefter producere larver, der rejser gennem forskellige væv, herunder muskel. Trikinose er mest udbredt i landdistrikterne i hele verden.

Trikinose kan behandles med medicin, selvom det er ikke altid nødvendigt. Det er også nemt at undgå.

Abdominale symptomer kan forekomme en til to dage efter infektion. Andre symptomer starter som regel to til otte uger efter infektion. Sværhedsgraden af ​​symptomerne normalt afhænger af antallet af larver, der forbruges i den inficerede kød.

Milde tilfælde af trikinose – dem med kun et lille antal af parasitter i kroppen – kan forårsage nogen genkendelige tegn eller symptomer. Symptomerne kan udvikle sig med moderat eller kraftigt angreb, nogle gange forløber som parasitten rejser gennem kroppen.

Du sluge trikinlarver indkapslet i en cyste. Dine mavesyren opløse cyste, frigiver parasitten ind i din krop. Larverne derefter trænge ind i væggen af ​​tyndtarmen, hvor de modnes til voksne orme og mate. På dette tidspunkt, kan du opleve

Ca. en uge efter infektion, de voksne kvindelige orme producerer larver, der går gennem tarmvæggen, indtast din blodbanen, og i sidste ende grave sig ned i muskel eller andet væv. Dette væv invasion kan forårsage

Muligvis ingen tegn eller symptomer

Indledende tegn og symptomer

Hvis du har et mildt tilfælde af trikinose med nogen symptomer, du måske ikke har brug for lægehjælp. Hvis du bemærker gastrointestinale problemer eller muskel smerter og hævelse omkring en uge efter at have spist svinekød eller vilde dyr kød, tale med din læge.

Folk får trikinose, når de spiser utilstrækkeligt kød – såsom svinekød, bjørn, hvalros eller hest – der er inficeret med den umodne form, (larver) i trikiner rundorm. I naturen, dyrene inficeres når de lever af andre inficerede dyr. Grise og heste kan blive smittet med trikiner, når de lever af skrald med smittede kød scraps. Kvæg spiser ikke kød, men nogle tilfælde har været knyttet til at spise oksekød, der blev blandet med inficeret svinekød eller jord i en kværn tidligere anvendt til forurenet svinekød.

Senere tegn og symptomer

På grund af øget regulering af svinekød foder og produkter i USA, har svin blevet en mindre fælles smittekilde. Vilde dyr, herunder bjørn, fortsat smittekilder.

Hvornår skal se en læge

Risikofaktorer for trikinose omfatter

Hvad du kan gøre

Undtagen i alvorlige tilfælde, komplikationer relateret til trikinose er sjældne. I tilfælde af kraftigt angreb, kan larver migrere til vitale organer, der forårsager potentielt farlige, selv dødelige, komplikationer, herunder

Hvad de kan forvente fra din læge

Du vil sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. I nogle tilfælde kan du blive henvist til en smitsom sygdom specialist.

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at forberede din udnævnelse.

Forberedelse af en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For trikinose til nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Tøv ikke med at spørge andre spørgsmål.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, herunder

Trikinlarver begrave sig inde muskelvæv i stedet forblive i tarmen som i andre rundorm infektioner, så afføringsprøve tests viser ikke ofte tegn på parasitten. Den første diagnose er afhængig af de klassiske tegn og symptomer – hævelse omkring øjnene, muskel inflammation og feber.

For at bekræfte diagnosen, kan lægen bruge disse tests

Trikinose normalt ikke alvorlige og ofte bliver bedre af sig selv, som regel inden for et par måneder. træthed, mild smerte, svaghed og diarré, kan dog dvæle i måneder eller år. Symptomatisk infektioner kan reagere på behandling med medicin.

Anti-parasitisk medicin. Anti-parasitisk (anti-helminthiske) medicin er den første linje i behandling mod trikinose. Hvis trichinella parasitten opdages tidligt, i den intestinale fase, kan albendazol (Albenza) eller mebendazol være effektiv til at eliminere de intestinale orme og larver. Du har måske milde gastrointestinale bivirkninger i løbet af behandlingen.

Hvis sygdommen opdages efter larverne begrave sig i væv, til gavn for anti-parasitære medicin er mindre sikker. Din læge kan ordinere en, hvis du har centralnervesystemet, hjerte- eller åndedrætsproblemer som følge af invasionen.

Det bedste forsvar mod trikinose er ordentlig mad forberedelse. Følg disse tips til at undgå trikinose

Undgå undercooked kød. Sørg hele kødstykker, bortset fra fjerkræ og vildtlevende vildt er kogt til en indre temperatur på 145 F (63 C) hele vejen igennem, og ikke skære eller spise kødet i mindst tre minutter efter du har fjernet det fra varmen . Cook hakket svinekød og oksekød til mindst 160 F (71 C). De kan spises umiddelbart efter tilberedning.

Brug et stegetermometer er den bedste måde at sikre kødet grundigt kogt.

besøge din læge