tularemia sygdom

Tularemia er en sjælden infektionssygdom, som typisk angriber hud, øjne, lymfeknuder og lunger. Tularemia – også kaldet kanin feber eller hjorte flyve feber – er forårsaget af bakterien Francisella tularensis.

Sygdommen rammer primært pattedyr, især gnavere, kaniner og harer, selv om det også kan inficere fugle, får og husdyr, såsom hunde, katte og hamstere.

Symptomer

Tularemia breder sig til mennesker gennem flere ruter, herunder insektbid og direkte udsættelse for et smittet dyr. Yderst smitsom og potentielt dødelig, tularæmi normalt kan behandles effektivt med specifikke antibiotika, hvis diagnosticeret tidligt.

Et sår på huden, der udgør ved stedet for infektion – sædvanligvis et insekt eller dyr bid; Hævede og smertefulde lymfekirtler; Feber; kuldegysninger; Hovedpine; Udmattelse

De fleste mennesker, der udsættes for tularæmi, der bliver syge generelt gøre det inden for tre til fem dage, selv om det kan tage så lang tid som 14 dage. Flere typer af tularæmi findes, og hvilken type du får, afhænger af, hvordan og hvor bakterierne ind i kroppen. Hver type tularemia har sit eget sæt af symptomer.

Dette er den mest almindelige form for sygdommen. Tegn og symptomer omfatter

Mennesker med glandulær tularæmi har de samme tegn og symptomer på ulcero tularæmi, men uden sår.

smerter Eye; Eye rødme; Eye hævelse og decharge; Et sår på indersiden af ​​øjenlåget; Lysfølsomhed

Dette skema påvirker øjne og kan forårsage

Feber; Throat smerte; Sår i munden; Opkastning; Diarre; Betændte mandler; Hævede lymfeknuder i nakken

Årsager

Normalt forårsaget af at spise dårligt kogt vildt dyr kød eller drikke forurenet vand, denne formular påvirker mund, hals og mave-tarmkanalen. Tegn og symptomer omfatter

Denne type tularemia forårsager symptomer typiske for lungebetændelse

Andre former for tularæmi kan også spredes til lungerne.

Denne sjældne og alvorlige form af sygdommen normalt forårsager

Hvis du tror, ​​du kan have været udsat for tularæmi – især hvis du er blevet bidt af en skovflåt eller håndteret et vildt dyr i et område, hvor tularæmi er fundet og har udviklet feber, sår eller hævede kirtler – se en læge, så snart mulig.

Risikofaktorer

Tularemia ikke forekommer naturligt i mennesker og er ikke kendt for at passere fra person til person. Men tularæmi forekommer over hele verden, især i landdistrikterne, fordi mange pattedyr, fugle og insekter er smittet med F. tularensis. Organismen kan leve i uger i jord, vand og døde dyr.

Tør hoste; Brystsmerter; åndedrætsbesvær

Komplikationer

I modsætning til nogle smitsomme sygdomme, der spredes fra dyr til mennesker gennem en enkelt rute, tularæmi har flere smitteveje. Hvordan du får sygdommen normalt bestemmer typen og sværhedsgraden af ​​symptomerne. Generelt kan du få tularemia igennem

Høj feber; Ekstrem udmattelse; Opkastning og diarré; Forstørret milt (splenomegali); Forstørret lever (hepatomegali); Lungebetændelse

Forurenet mad eller vand. Selvom ualmindeligt, er det muligt at få tularæmi fra at spise utilstrækkeligt kød af et smittet dyr eller drikke forurenet vand. Tegnene omfatter opkastning, diarré og andre fordøjelsesproblemer (oropharyngeal tularæmi).

Insektbid. Selv om en række insekter bære tularæmi, flåter og hjorte fluer er mest tilbøjelige til at overføre sygdommen til mennesker. Tick ​​bid forårsage en stor procentdel af tilfælde af ulcero tularemia .; Udsættelse for syge eller døde dyr. Ulcero tularæmi kan også skyldes håndtering eller bliver bidt af et smittet dyr, oftest en kanin eller hare. Bakterier ind i huden gennem små sår og hudafskrabninger eller en bid, og et sår formularer på såret. Den okulære form for tularæmi kan opstå, når man gnider øjnene efter at have rørt en inficeret dyr .; Luftbårne bakterier. Bakterier i jorden kan blive luftbårne under havearbejde, byggeri eller andre aktiviteter, der forstyrrer jorden. Indånde bakterier kan føre til pneumonisk tularemia. Laboratorium, der arbejder med tularæmi også er i risiko for luftbåren smitte .; Forurenet mad eller vand. Selvom ualmindeligt, er det muligt at få tularæmi fra at spise utilstrækkeligt kød af et smittet dyr eller drikke forurenet vand. Tegnene omfatter opkastning, diarré og andre fordøjelsesproblemer (svælg tularæmi) .; Heat dræber F. tularensis, så tilberede kød til den rette temperatur – mindst 165 F (73,8 C) i hakket kød og vildt – for at gøre det sikkert at spise.

Forberedelse til din udnævnelse

Heat dræber F. tularensis, så tilberede kød til den rette temperatur – mindst 165 F (73,8 C) i hakket kød og vildt – for at gøre det sikkert at spise.

Selvom alle, uanset alder kan udvikle tularæmi, engagerende i visse erhverv eller aktiviteter eller bor i bestemte områder udgør en større risiko.

Jagt og fældefangst. Fordi jægere er udsat for vildt dyr blod og kan æde deres kød, de er i risiko for tularæmi .; Havearbejde eller landskabspleje. Gartnere og anlægsgartnere kan også være i risiko for tularæmi. Det er muligt, at gartnere indånder bakterier, der ophidsede mens du arbejder jorden eller ved brug af plæneklippere og ukrudt trimmere .; Arbejde i vildtforvaltning eller veterinærmedicin. Mennesker, der arbejder med dyreliv er i øget risiko for tularæmi.

I USA, kan folk, der bor i eller besøger områder af Arkansas, Missouri og Oklahoma have større risiko på grund af koncentrationen af ​​flåter i disse områder.

Betændelse i lungerne (lungebetændelse). Lungebetændelse kan føre til respiratorisk svigt – en tilstand, hvor lungerne ikke tager i ilt nok, ikke frigiver nok kuldioxid eller begge .; Infektion omkring hjernen og rygmarven (meningitis). Meningitis er en alvorlig og sommetider livstruende infektion i væske og membraner (meninges) omgiver hjernen og rygmarven .; Irritation omkring hjertet (pericarditis). Dette er hævelse og irritation af hjertesækken, den tynde membran, der omgiver hjertet. Mild pericarditis kan forbedre uden behandling, men mere alvorlige tilfælde kan kræve antibiotisk behandling .; Knogle infektion (osteomyelitis). Tularæmi bakterier undertiden spredes til knoglerne.

Følgende kan øge din risiko for at udvikle tularemia

Venstre ubehandlet, kan tularæmi være dødelig. Andre mulige komplikationer omfatter

Liste dine symptomer, herunder enhver, der kan synes relateret til årsagen til, du har planlagt udnævnelsen .; Skriv nede personlige oplysninger, især de seneste aktiviteter, såsom jagt eller havearbejde eller rejser til kryds-angrebne områder .; Tag en liste over alle lægemidler, vitaminer eller kosttilskud du tager .; Skriv en liste over spørgsmål at spørge din læge.

Test og diagnose

Du vil sandsynligvis starte med at se din primære sundhedstjeneste læge. Men i nogle tilfælde, når du kalder at oprette en aftale, kan du blive henvist straks til en smitsom sygdom specialist.

Hvad er den mest sandsynlige årsag til mine symptomer ?; Er der andre mulige årsager til mine symptomer ?; Hvad tests skal jeg bruge ?; Hvilke behandlinger findes der? Og, hvilke bivirkninger kan jeg forvente ?; Jeg har andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere disse betingelser sammen ?; Er der brochurer eller andet trykt materiale, jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Her er information til at hjælpe dig med at forberede din udnævnelse.

Forberedelse af en liste med spørgsmål til din læge vil hjælpe dig med at få mest ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt. For tularæmi, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Behandlinger og medicin

Tøv ikke med at stille andre spørgsmål, du måtte have.

Spørgsmål til din læge vil sandsynligvis spørge omfatte

Hvornår begyndte du oplever symptomer ?; Har du været på jagt, havearbejde eller rejser til kryds-tunge områder nylig ?; Har dine symptomer været konstant eller skal de komme og gå ?; Hvor alvorlig er dine symptomer ?; Er der noget at forbedre dine symptomer ?; Er der noget, der gør dine symptomer værre?

Forebyggelse

Fordi det er sjældent, og fordi den deler symptomer med andre sygdomme, kan tularemia være vanskelig at diagnosticere. Læger kan kontrollere for F. tularensis i en blod- eller spyt, der er dyrket til at fremme væksten af ​​bakterier.

Lær mere om tularæmi

Undertiden tularemia kan identificeres ved antistoffer mod bakterierne i en prøve af blod, men disse kun udvikler adskillige uger efter infektion. Du er også tilbøjelige til at have en kiste X-ray til at lede efter tegn på lungebetændelse.

Tularemia kan behandles effektivt med antibiotika såsom streptomycin eller gentamicin, som gives ved injektion direkte i en muskel eller vene. Afhængigt af typen af ​​tularemia, der behandles, kan læger ordinere orale antibiotika, såsom doxycyclin (oracea, Vibramycin, andre) i stedet.

Du vil også modtage terapi for eventuelle komplikationer såsom meningitis eller lungebetændelse. Generelt bør du være immun over for tularæmi efter genoprettelse af sygdommen, men nogle mennesker kan opleve en gentagelse eller reinfektion.

Mere om tularæmi

Der er i øjeblikket ingen offentligt tilgængelige vaccine til tularæmi. Hvis du arbejder i en høj-risiko erhverv eller bor i et område, hvor tularemia er til stede, kan disse foranstaltninger bidrage til at mindske din chance for infektion

Beskyt dig selv mod insekter. De fleste mennesker i USA får tularæmi via flåtbid. Hvis du bruger tid i tick-angrebne områder, slid langærmede skjorter og lange bukser, guffe dine bukser i dine sokker, og bruge en bredskygget hat til at hjælpe med at beskytte dit ansigt og hals. Selv bundtet op, skal du tjekke din hud og tøj ofte for flåter.

Brug en insektmiddel med 20 til 30 procent DEET, picaridin eller IR3535, men følg producentens anvisninger nøje. Påfør insekt frastødende med måde, og vaske det i slutningen af ​​dagen. Tjek dig selv for flåter ofte og fjerne dem straks, hvis du finder nogen.

1

Beskyt dig selv mod insekter. De fleste mennesker i USA får tularæmi via flåtbid. Hvis du bruger tid i tick-angrebne områder, slid langærmede skjorter og lange bukser, guffe dine bukser i dine sokker, og bruge en bredskygget hat til at hjælpe med at beskytte dit ansigt og hals. Selv bundtet op, skal du tjekke din hud og tøj ofte for flåter .; Brug en insektmiddel med 20 til 30 procent DEET, picaridin eller IR3535, men følg producentens anvisninger nøje. Påfør insekt frastødende med måde, og vaske det i slutningen af ​​dagen. Tjek dig selv for flåter ofte og fjerne dem straks, hvis du finder nogen .; Vær forsigtig, når havearbejde. Havefolk og professionelle anlægsgartnere bør overveje iført en ansigtsmaske, når udgravning jorden, rydde ukrudt eller børste, eller slåning græsplæner .; Håndter dyr omhyggeligt. Hvis du jage eller håndtere vilde kaniner eller harer, handsker og beskyttelsesbriller, og vask dine hænder grundigt med sæbe og varmt vand efter røre dyret. Kog alle vilde kød grundigt, og undgå at flåning eller dressing ethvert dyr, der dukkede syg .; Beskyt dit kæledyr. Husdyr og kæledyr kan kontrakt tularæmi hvis de spiser en del af en syg kanin eller er bidt af en inficeret skovflåt. For at holde dit kæledyr sikkert, undgå at lade dem uden opsyn, give dem loppe og kryds beskyttelse, og lad dem ikke komme i tæt kontakt med vilde eller døde dyr.

)