tumor vs. cyste: hvad er forskellen?

Tumorer og cyster er to adskilte enheder.

Cyste. En cyste er en sæk som kan være fyldt med luft, væske eller andet materiale. En cyste kan dannes i en hvilken som helst del af kroppen, herunder knogler, organer og bløde væv. De fleste cyster er noncancerous (godartet).

Nogle almindelige eksempler på cyster omfatter talgcyste, små bump, der danner lige under huden og ovariecyster. Det er vigtigt at bemærke, at næsten alle kræftformer er i stand til at producere cyster.

For at bestemme om en cyste eller tumor er godartet eller ondartet, en prøve af det påvirkede væv – eller, i nogle tilfælde er hele mistænkelige område – fjernes og undersøges under et mikroskop. Dette er kendt som en biopsi.

Med

Cyste. En cyste er en sæk som kan være fyldt med luft, væske eller andet materiale. En cyste kan dannes i en hvilken som helst del af kroppen, herunder knogler, organer og bløde væv. De fleste cyster er noncancerous (godartet) .; Nogle almindelige eksempler på cyster omfatter talgcyste, små bump, der danner lige under huden og ovariecyster. Det er vigtigt at bemærke, at næsten alle kræftformer er i stand til at producere cyster;. Tumor. En tumor er en unormal masse af væv. Ligesom en cyste, kan en tumor dannes i nogen del af kroppen. En tumor kan være godartede eller ondartede (maligne).