tværgående myelitis årsager

Den nøjagtige årsag til tværgående myelitis er ikke kendt. I nogle tilfælde kan ingen årsag findes for tværgående myelitis. Der er imidlertid en række betingelser, der synes at forårsage sygdom, herunder

Virale og andre infektioner i luftvejene eller mavetarmkanalen er blevet impliceret i tværgående myelitis. I de fleste tilfælde forekommer inflammatorisk lidelse efter helbredelse fra den virale infektion.

Vira, som kan inficere rygmarven direkte er herpes virus, herunder den, der forårsager helvedesild og skoldkopper (zoster) og West Nile-virus. Andre virus kan udløse en autoimmun reaktion uden direkte at inficere rygmarven.

Sjældent kan parasitter inficere rygmarven, og visse bakterier såsom Lyme sygdom kan forårsage en smertefuld betændelse i nerverødder i rygmarven.

Neuromyelitis optica (Deva sygdom) er en tilstand, der forårsager betændelse og tab af myelin omkring rygmarven og nerve i øjet, der overfører oplysninger til din hjerne. Tværgående myelitis forbundet med neuromyelitis optica normalt påvirker begge sider af kroppen.

Du kan opleve symptomer på skader på myelin af synsnerven, herunder smerter i øjet med bevægelse og midlertidigt synstab, på samme tid, eller andre tidspunkter, som tværgående myelitis symptomer. Men nogle mennesker med neuromyelitis optica ikke opleve øjet problemer og har måske kun tilbagevendende episoder af tværgående myelitis.

Autoimmune lidelser, der påvirker andre organ systemer sandsynligvis bidrage til tværgående myelitis i nogle mennesker. Disse lidelser omfatter lupus, som kan påvirke flere organ systemer, og Sjogrens syndrom, som forårsager alvorlig tørhed i mund og øjne, samt andre symptomer.

Tværgående myelitis forbundet med en autoimmun sygdom kan indikere sameksisterende neuromyelitis optica, som forekommer hyppigere hos personer med andre autoimmune sygdomme, end det gør i mennesker, der ikke har autoimmun sygdom.