type 1 diabetes coping og support

At leve med type 1-diabetes er ikke let. Diabetes forvaltning kræver en masse tid og kræfter, især i begyndelsen.

Diabetes kan påvirke dine følelser både direkte og indirekte. Dårligt kontrolleret blodsukker kan direkte påvirke dine følelser ved at forårsage adfærdsændringer, såsom irritabilitet. Diabetes kan også gøre du føler dig anderledes end andre mennesker. Og der kan være tidspunkter, du føler vrede, at du altid nødt til at indarbejde diabetes planlægning i alt hvad du gør.

Personer med diabetes har en øget risiko for depression og diabetes-relateret angst, hvilket kan være grunden til mange diabetesspecialister jævnligt omfatter en socialrådgiver eller psykolog som en del af deres diabetesbehandling team.

Du kan opleve, at tale med andre mennesker med type 1 diabetes er nyttigt. Støttegrupper er tilgængelige både online og i person. Støttegrupper er ikke for alle, men de kan være gode kilder til information. Gruppemedlemmer ofte vide om de nyeste behandlinger og har tendens til at dele deres egne erfaringer eller nyttige oplysninger, såsom hvor man kan finde kulhydrat tæller til dine foretrukne takeout restaurant.

Hvis du er interesseret i en støttegruppe, kan din læge være i stand til at anbefale en i dit område. Eller du kan besøge hjemmesider af American Diabetes Association (ADA) eller Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF) om støtte gruppe information og for at tjekke lokale aktiviteter for mennesker med type 1-diabetes. Du kan også nå ADA ved 800-diabetes (800-342-2383) eller JDRF på 800-533-CURE (800-533-2873).