type 2-diabetes-årsag

Diabetes Trends

Type 2-diabetes opstår, når dit blodsukker (glukose) niveauer bliver for højt, fordi

Have diabetes betyder ikke, du nødt til at give op hver stykke brød eller fad af pasta. Du kan stadig nyde fødevarer fremstillet med korn, så længe du gør dem hele korn; Fuldkorn er fyldt med fiber, som kan hjælpe med at sænke dit kolesterol og reducere din hjertesygdomme risiko. Fiber forsinker fordøjelsen og optagelsen af ​​kulhydrater og kan ikke hæve dit blodsukker så hurtigt som raffineret korn. Og fordi fuldkorn hjælpe du føler dig bedre i længere tid, kan de hjælpe dig med at administrere din vægt.

Højt blodsukker kan ske, hvis du

At være gravid kan også gøre dit blodsukker gå op.

Hvis du tager insulin, kan du have nogle morgener, når dit blodsukker niveau er meget højt, selv om det var lav, da du gik i seng. Dette kan skyldes daggry fænomen eller Somogyi effekt. Tal med din læge, hvis dette sker. Det kan være nødvendigt at kontrollere dit blodsukker i løbet af natten for at finde ud af, hvorfor dine niveauer er høje i morgen.

Du er ikke tilbøjelige til at få lavt blodsukker, medmindre du tager insulin eller nogle former for oral medicin, der kan forårsage lavt blodsukker. Du kan få sukker lavt blod, hvis du

Din krop er ikke i stand til at bruge insulin på den rigtige måde. Det gør det svært for dine celler til at få glukose fra blodet til at gøre energi. Dette kaldes insulinresistens; Din bugspytkirtlen ikke producerer tilstrækkeligt insulin til at gøre op for insulinresistens. Som type 2-diabetes bliver værre, kan dine bugspytkirtlen gør mindre og mindre insulin. Dette kaldes insulinmangel.

Spring en dosis af din type 2-diabetes medicin eller springe et nødvendige dosis af insulin; Spiser for meget; Udvis mindre end hvad du er vant til at gøre; Tager medicin, der øger blodsukkeret som en bivirkning, såsom sovepiller, nogle anti-inflammatoriske lægemidler (kortikosteroider), og nogle dekongestanter; Er stresset eller syg, især hvis du ikke spiser eller drikker nok. Planlægge med din læge og nedskrive syge dages retningslinjer, som kan omfatte testning for ketonstoffer.

Tag for meget diabetes medicin på en dag, tage dine doser for tæt sammen, eller tage din fulde dosis medicin, når du ikke kommer til at spise din sædvanlige mængde mad; Motion for meget uden at spise nok mad; Spring et måltid; Drikker for meget alkohol, især på tom mave; Tag lægemidler mod andre tilstande, der kan sænke blodsukkeret, såsom store doser af aspirin og medicin for psykiske problemer; Har problemer med nyrerne; Begynd at have andre problemer med dine kirtler og hormoner, såsom Addisons sygdom eller hypothyroidisme.