typer af irritabel tarmsyndrom (IBS)

Der er tre typer af irritabel tyktarm eller IBS. de omfatter

IBS med forstoppelse. Dette kommer med mavesmerter og ubehag, oppustethed, unormalt forsinket eller sjældne afføring, eller klumpede / hård afføring; IBS med diarré. Dette kommer med mavesmerter og ubehag, et presserende behov for at flytte din tarm, unormalt hyppig afføring, eller løs / vandig afføring; IBS med skiftevis forstoppelse og diarré.

Der er omkring et lige antal mennesker med IBS i hver kategori. Der er også tegn på, at de fleste mennesker med IBS vil alternere mellem typer over tid.

For ti år siden, Nikki Martinez levede i konstant smerte. “Jeg havde kramper, forstoppelse, diarré. Jeg var så kvalme, jeg kunne næsten ikke stå at spise.” Martinez, så 30, blev til sidst diagnosticeret med irritabel tyktarm (IBS), en samling af symptomer, der påvirker op til 1 ud af 5 personer; Vi har ikke helt forstår, hvad der forårsager IBS. Der er ingen kur, men vi ved meget om det, “siger Yuri A. Saito Loftus, MD, assisterende professor i medicin ved Mayo Clinic, Vi ved, der er forskellige udløser …

Alt dette gør det vanskeligt for forskerne at finde en enkelt medicinsk behandling, der vil aflaste alle symptomerne på IBS. Forskellige medikamenter arbejde for IBS med forstoppelse og for IBS med diarré. Læger vil normalt skræddersy en individuel behandlingsplan for folk, der har IBS med vekslende symptomer.

Mennesker med vekslende IBS symptomer bør ikke forsøge at behandle selv, siger J. Patrick Waring, MD, en gastroenterolog på Digestive Health Care of Georgia.

De bør ikke tage noget for deres forstoppelse på egen hånd, og så når de får diarré, tage noget for deres diarre, og gå frem og tilbage, “siger han.” Det kan faktisk forværre problemet.

KILDE; J. Patrick Waring, MD, gastroenterolog, Digestive Health Care of Georgia; Medscape: “Diagnose, patofysiologi og behandling af irritabel tarm syndrom,” og “Konsensus Rapport: Kliniske Trial Retningslinjer for farmakologisk behandling af irritabel tarm syndrom, College of Gastroenterology.