ulipristal (oral rute) forholdsregler

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dig nøje for at sikre denne medicin fungerer korrekt og ikke forårsager uønskede virkninger.

Selvom du bruger denne medicin for at undgå graviditet, bør du vide, at bruge denne medicin, mens du er gravid kan skade det ufødte barn. Din læge kan give dig en graviditetstest, før du begynder at bruge medicinen til at sikre, at du ikke er gravid. Hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger medicinen, så fortæl din læge med det samme.

Denne medicin anbefales ikke til ammende kvinder.

Ring til din læge, hvis du har alvorlige lavere abdominal eller mavesmerter 3 til 5 uger efter at have taget denne medicin. Du har måske en graviditet uden for livmoderen (livmoderen), som kaldes en graviditet uden for livmoderen. En graviditet uden for livmoderen kan være en alvorlig og livstruende tilstand. Det kan også give problemer, der kan gøre det sværere for dig at blive gravid i fremtiden.

Denne medicin kan gøre din næste månedlige periode tidligere eller senere end forventet af et par dage. Hvis din næste periode efter at have taget denne medicin er mere end 1 uge for sent, tjekke med din læge med det samme for en graviditetstest.

Din almindelige prævention metode, såsom p-piller eller plaster fungerer muligvis ikke så godt, mens du bruger denne medicin. Du bør ikke begynde at tage hormonale præventionsmidler indtil mindst 5 dage efter at bruge medicinen, og du skal bruge en barrieremetode som et kondom med sæddræbende creme, membran eller svangerskabsforebyggende skum eller gelé, indtil næste menstruationscyklus.

Denne medicin fungerer muligvis ikke så godt hos kvinder med et body mass index (BMI) på mere end 66 pounds per kvadratmeter.

Denne medicin vil ikke beskytte dig fra at få HIV / AIDS eller andre seksuelt overførte sygdomme. Hvis dette er et problem for dig, så tal med din læge.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler (fx perikon) eller vitamintilskud.