urininkontinens kirurgi hos kvinder: det næste trin

En blærehalsen suspension styrker din urinrøret og blærehalsen, så at de ikke vil synke og giver noget for urinrøret at komprimere mod at forhindre udsivning.

For at udføre proceduren, din kirurg gør et snit i din underlivet. Gennem denne indsnit, kirurgen placerer sting (suturer) i væv i nærheden af ​​blærehalsen og sikrer suturerne til et af to steder

Din kirurg kan anbefale denne kirurgiske fremgangsmåde, hvis du også har en anden abdominal kirurgi på samme tid, for eksempel for at reparere prolaps af andre bækken organer.

Ulempen ved blærehalsen suspension er, at proceduren kræver en abdominal incision, og du har brug for generel eller spinal anæstesi. Recovery tager flere uger, og det kan være nødvendigt at bruge en urin kateter, indtil du kan tisse normalt.

Visse procedurer til behandling overaktiv blære involverer stimulation – ved hjælp af små, elektriske impulser – af nerver, der signalerer behovet for at urinere. Nervestimulation kan hjælpe med urgeinkontinens, men disse procedurer er ikke effektive til behandling af stressinkontinens.

Suspension procedurer til at behandle stress-inkontinens

I denne procedure, din kirurg implantater en lille, pacemaker-lignende enhed under huden, som regel i din balde. Knyttet til enheden – kaldet en stimulator – er en tynd, elektrode spids ledning, der bærer elektriske impulser til den sakrale nerve. Disse elektriske impulser blokere beskeder sendt af en overaktiv blære til din hjerne, fortæller det, at du skal tisse.

Sakral nervestimulation ikke virker for alle. Du kan prøve det først ved at bære stimulatoren eksternt, efter vedlagte ledning er placeret under huden i et mindre kirurgisk indgreb. Hvis stimulator væsentligt forbedrer dine symptomer, så kan du få det implanteret.

Nerve stimulation til behandling af overaktiv blære

Kirurgi at implantere stimulatoren er en ambulant procedure gjort i en operationsstue under lokalbedøvelse og mild sedation. Din læge kan justere niveauet for stimulation med en håndholdt programmør, og du har også en kontrol til brug for justeringer. Stimulering ikke forårsager smerte og kan forbedre eller held behandle urgeinkontinens og presserende frekvens syndrom hos mennesker, der ikke har haft succes med medicin eller livsstilsændringer.

Et alternativ til SNS, tibial nerve stimulation er en procedure til at stimulere en nerve i benet (tibial nerve). Den elektriske stimulation bevæger sig langs tibial nerve til rygsøjlen, hvor det forbinder de nerver, der styrer blæren.

Sakral nervestimulation

Kaldet perkutan tibial nerve stimulation, den procedure indebærer at placere en nål gennem huden i nærheden af ​​anklen at nå den tibiale nerve. En elektrisk impuls strømmer gennem nålen. Proceduren tager omkring 30 minutter, og du starter ved at have det gjort ugentligt i 12 uger. Baseret på din respons på behandlingen, kan din læge anbefale opfølgende sessioner med jævne mellemrum for at bevare resultaterne.

Tibial nerve stimulation

Tibial nerve stimulation kan være en mulighed, hvis du har prøvet andre behandlinger uden succes, og du ikke ønsker at have kirurgi.

Et skridt ad gangen

At finde et effektivt middel mod urininkontinens kan tage tid, med flere trin undervejs. Hvis en bestemt behandling tilgang ikke fungerer for dig, så spørg din læge, hvis der er en anden løsning på dit problem.