urofollitropin (intramuskulært, subkutant) beskrivelse og mærkenavne

Urofollitropin injektion anvendes til behandling af infertilitet hos kvinder. Denne medicin er en menneskeskabt hormon kaldet follikelstimulerende hormon (FSH). FSH er produceret i kroppen ved hypofysen. FSH er med til at udvikle æg i æggestokkene hos kvinder.

Urofollitropin vil hjælpe med at udvikle og frigive æg hos kvinder, der ikke har været i stand til at blive gravid på grund af problemer med ægløsning, og har allerede fået en medicin til at kontrollere deres hypofysen.

Denne medicin bruges også i kvinder med sunde æggestokke, der er indskrevet i en frugtbarhed program kaldet assisteret reproduktiv teknologi (ART). Teknik anvender fremgangsmåder, såsom in vitro fertilisering (IVF). Urofollitropin anvendes sammen med humant choriongonadotropin (hCG) i disse procedurer.

Urofollitropin bruges ofte i kvinder, der har lave niveauer af FSH og alt for høje niveauer af LH. Kvinder med polycystisk ovariesyndrom har normalt hormonniveau som dette og behandles med urofollitropin at gøre op for de lave mængder af FSH. Mange kvinder bliver behandlet med urofollitropin har allerede prøvet clomifen (f.eks Serophene) og har ikke været i stand til at forestille sig endnu. Urofollitropin kan også anvendes til at forårsage æggestokkene til at producere flere follikler, som derefter kan høstes til anvendelse i gamet intratubulære overførsel (GIFT) eller in vitro fertilisering (IVF).

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Pulver til opløsning

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

allergier

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af urofollitropin indsprøjtning i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Pediatric

Relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af urofollitropin injektion er ikke blevet udført i den geriatriske population.

Geriatric

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Andre interaktioner

En sygeplejerske eller andet uddannet sundhedsperson vil give dig denne medicin. Denne medicin gives som et skud under huden eller i en muskel.

Andre medicinske problemer

Urofollitropin bruges med et andet hormon kaldet humant choriongonadotropin (hCG). På det rigtige tidspunkt, vil din læge eller sygeplejerske give dig denne medicin.

Dosering

Denne medicin kommer med en indlægsseddel. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge eller apoteket, hvis du har spørgsmål.

Du kan blive undervist, hvordan du giver din medicin derhjemme. Hvis du bruger denne medicin derhjemme

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Ring til din læge eller apotek for at få instruktioner.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Opbevar ubrugt medicin i køleskab eller ved stuetemperatur, beskyttet mod lys. Efter blanding, brug den samme. Smid ubrugt blandet medicin.

Smid brugte kanyler og sprøjter i en hård, lukket beholder, at nålene ikke kan stikke igennem. Beholderen opbevares utilgængeligt for børn og kæledyr.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at medicinen virker korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger. Blod-og urinprøver, og ultralydsundersøgelser er nødvendige for at kontrollere for uønskede virkninger forårsaget af medicinen.

Ring til din læge, hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger denne medicin. Du har måske en større risiko for en graviditet uden for livmoderen eller abort, hvis du bliver gravid, mens de gennemgår IVF procedurer. En graviditet uden for livmoderen kan være en alvorlig og livstruende tilstand. Det kan også give problemer, der kan gøre det sværere for dig at blive gravid i fremtiden.

Denne medicin kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner, herunder anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. Ring til din læge med det samme, hvis du har et udslæt, kløe, åndedrætsbesvær, problemer med at synke, eller enhver hævelse af dine hænder, ansigt, eller mund, mens du bruger denne medicin.

Hvis din læge har bedt dig om at optage din basale kropstemperatur (BBT) dagligt, så sørg for, at du ved, hvordan du gør dette. følge lægens anvisninger omhyggeligt.

Mistede dosis

Denne medicin kan øge din risiko for at få et problem med æggestokkene kaldes ovariehyperstimulationssyndrom (OHSS). OHSS er et alvorligt problem, der kan være livstruende. Ring til din læge, hvis du har stærke smerter i den nedre mave-området, kvalme, opkastning, vægtøgning, diarré, nedsat urinproduktion, eller problemer med at trække vejret.

Opbevaring

Denne medicin kan øge din risiko for at få en blodprop, hjerteanfald eller slagtilfælde. Dette er mere sandsynligt hos mennesker, der allerede har hjertesygdomme. Kontakt din læge, hvis du har brystsmerter, trykken i brystet, en hurtig eller uregelmæssig hjerterytme, usædvanlige rødmen eller varme i huden, øget hoste, problemer med at trække vejret, en pludselig problemer med at trække vejret om natten, eller unormal hævelse i ankler eller ben. Disse kan være symptomer på alvorlige hjerteproblemer eller blodpropper.

Denne medicin kan forårsage mere end ét æg til at blive frigivet fra din æggestok på samme tid. Det betyder, at du kan blive gravid med mere end én baby. Tal med din læge om denne mulighed, før du begynder at bruge medicinen.

Denne medicin kan øge din risiko for at få kræft i æggestokkene, hvis du modtog den mere end én gang for at blive gravid. Tal med din læge om denne risiko.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Når du holder op med at bruge medicinen, kan det stadig producere nogle bivirkninger, der kræver opmærksomhed. I løbet af denne periode, skal du kontakte din læge omgående, hvis du bemærker følgende bivirkninger

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.