ustekinumab (subkutan rute) forholdsregler

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at denne medicin fungerer korrekt. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Det er vigtigt at tjekke med din læge, hvis du har nogen symptomer på en infektion såsom feber eller kulderystelser, hoste eller hæshed, nederste del af ryggen eller siden smerte, smertefuld eller vanskelig vandladning.

Du skal have en hudtest for tuberkulose, før du begynder at bruge medicinen. Fortæl din læge, hvis du eller nogen i dit hjem nogensinde har haft en positiv reaktion på en tuberkulose test eller været udsat for tuberkulose.

Denne medicin kan øge din risiko for at få visse former for kræft (f.eks non-melanom hudkræft). Dette er mere tilbøjelige til at opstå, hvis du er over 60 år, eller hvis du modtager PUVA terapi (psoralen og ultraviolet A behandling) eller medicin, der svækker immunsystemet (f.eks, steroider) i fortiden. Tal med din læge om denne risiko, hvis du har bekymringer.

Denne medicin kan forårsage alvorlige typer af allergiske reaktioner, herunder anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. Ring til din læge med det samme, hvis du har et udslæt, kløe, hæshed, åndedrætsbesvær, problemer med at synke, eller enhver hævelse af dine hænder, ansigt, eller mund efter at have modtaget medicin.

Spørg din læge, hvis du har hovedpine, kramper, forvirring, sløret syn eller andre visuelle problemer. Disse kan være symptomer på en sjælden og alvorlig tilstand kaldet reversibel posterior leukoencefalopati syndrom (RPLS).

Nålebeskyttelseshætten på den fyldte injektionssprøjte indeholder tørt naturgummi (et derivat af latex), som kan forårsage allergiske reaktioner hos mennesker, der er følsomme over for latex. Fortæl din læge, hvis du har en latexallergi inden du begynder at bruge medicinen.

Mens du er i behandling med ustekinumab, og efter du stopper behandlingen med det, ikke har nogen immuniseringer (især lever vaccinationer) uden lægens godkendelse. Ustekinumab kan sænke kroppens modstand, og der er en chance for du kan få infektionen immunisering er beregnet til at forebygge. Desuden bør de øvrige personer, der bor i din husstand ikke tage oral polio-vaccine, da der er en chance for de kunne passere polio virus til dig. undgå Også personer, der for nylig har taget oral polio-vaccine. Må ikke komme tæt på dem eller bo i samme rum med dem for meget længe. Hvis du ikke kan tage disse forholdsregler, bør du overveje iført en beskyttende maske, der dækker næse og mund.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.