valsartan (oral rute) beskrivelse og mærker

Valsartan bruges alene eller sammen med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk (hypertension). Forhøjet blodtryk øger belastningen på hjerte og arterier. Hvis det fortsætter i lang tid, kan hjertet og arterierne ikke fungere korrekt. Dette kan beskadige blodkarrene i hjernen, hjertet og nyrerne, hvilket resulterer i et slagtilfælde, hjertesvigt eller nyresvigt. Sænke blodtrykket kan reducere risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald.

Valsartan er også anvendes til behandling af hjertesvigt og venstre ventrikel efter et hjerteanfald. Venstre ventrikel opstår, når den venstre side af hjertet (den vigtigste pumpning kammer) bliver stramt og forstørret eller hævede. Dette forårsager ophobning af blod i lungerne, fordi hjertet ikke pumper korrekt.

Valsartan er en angiotensin II-receptorantagonist blokker (ARB). Det virker ved at blokere et stof i kroppen, der får blodkarrene til at stramme. Valsartan slapper blodkar og sænker blodtrykket. En lavere blodtryk vil øge udbuddet af blod og ilt til hjertet.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Tablet; Capsule