varicella virus vaccine (subkutan) beskrivelse og mærkenavne

Canadiske Varemærke

Varicella virusvaccine er et aktivt immuniserende middel, der er givet til at beskytte mod infektion forårsaget af varicella-zoster virus (VZV). Vaccinen virker ved at få kroppen til at producere sin egen beskyttelse (antistoffer) mod virus.

Varicella (almindeligvis kendt som skoldkopper) er en infektion, der er let spredes fra en person til en anden. Skoldkopper er normalt en mild infektion, men nogle gange kan det forårsage alvorlige problemer, såsom lungebetændelse, betændelse i hjernen, og en sjælden sygdom kaldet Reyes syndrom.

Vaccination mod skoldkopper anbefales til enhver, 12 måneder og ældre, som ikke har haft skoldkopper. Vaccination mod skoldkopper anbefales ikke til spædbørn yngre end 12 måneder.

Du kan anses for at være immune over for skoldkopper, hvis du har modtaget det rigtige antal varicella vaccinedoser (1 dosis, hvis du er mellem 12 måneder og 12 år, eller 2 doser, hvis du er 13 år eller ældre). Du også anses for at være immune, hvis du har en læges diagnose af en tidligere skoldkopper infektion, eller hvis du har haft en blodprøve viser, at du er immune over for skoldkopper.

Varicella-virus vaccine (Zostavax®) anvendes også til forebyggelse af herpes zoster (almindeligvis kendt som helvedesild) i mennesker 50 år og ældre.

Pulver til opløsning

Denne vaccine skal administreres kun af eller under overvågning af din læge eller en anden autoriseret sundhedsperson.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer