vinblastin (intravenøst) beskrivelse og mærker

Vinblastin tilhører gruppen af ​​lægemidler kaldet antineoplastiske midler. Det anvendes til at behandle visse typer af cancer, herunder lymfom og kræft i bryst eller testikler, samt nogle noncancerous betingelser.

Vinblastin interfererer med væksten af ​​kræftceller, som i sidste ende ødelagt. Da væksten af ​​normale celler i kroppen også kan påvirkes af vinblastin, vil andre effekter også forekomme. Nogle af disse kan være alvorlige og skal indberettes til din læge. Andre effekter, såsom hårtab, kan ikke være alvorlig, men kan give anledning til bekymring. Nogle effekter ikke forekommer indtil måneder eller år efter medicinen er brugt.

Før du begynder behandling med vinblastin, skal du og din læge taler om god denne medicin vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det.

Vinblastin skal administreres kun af eller under umiddelbart opsyn af din læge.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning er vinblastin bruges i visse patienter med følgende sygdomme

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Løsning, pulver til opløsning

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

allergier

Dette lægemiddel er afprøvet på børn og har ikke vist sig at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer, end det gør hos voksne.

Pediatric

Mange lægemidler er ikke blevet testet hos ældre mennesker. Derfor kan det ikke være kendt, om de arbejder nøjagtig samme måde, som de gør i yngre voksne eller hvis de forårsager forskellige bivirkninger eller problemer hos ældre mennesker. Der er ingen specifik information om brugen af ​​vinblastin hos ældre.

Geriatric

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Andre interaktioner

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Andre medicinske problemer

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Dosering

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Vinblastin er undertiden gives sammen med visse andre lægemidler. Hvis du bruger en kombination af medicin, er det vigtigt, at du får hver enkelt på det rigtige tidspunkt. Hvis du tager nogle af disse lægemidler ved munden, så spørg din læge eller sygeplejerske til at hjælpe dig med at planlægge en måde at tage dem på de rigtige tidspunkter.

Mens du bruger denne medicin, kan din læge vil have dig til at drikke ekstra væske, så du vil passere mere urin. Dette vil bidrage til at forebygge nyreproblemer og holde dine nyrer fungerer godt.

Vinblastin undertiden forårsager kvalme og opkastning. Men det er meget vigtigt, at du fortsætter med at modtage medicin, selv hvis du begynder at føle syg. Spørg din læge eller sygeplejerske efter måder at mindske disse virkninger.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at denne medicin fungerer korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger.

Mens du er i behandling med vinblastin, og efter du stopper behandlingen med det, ikke har nogen immuniseringer (vaccinationer) uden lægens godkendelse. Vinblastin kan sænke kroppens modstand, og der er en chance for du kan få infektionen immunisering er beregnet til at forebygge. Andre mennesker, der bor i din husstand bør ikke tage oral polio-vaccine, da der er en chance for de kunne passere polio virus til dig. Undgå også at personer, der har taget oral polio vaccine inden for de sidste mange måneder. Må ikke komme tæt på dem, og ikke bo i det samme rum med dem for meget længe. Hvis du ikke kan tage disse forholdsregler, bør du overveje iført en beskyttende ansigtsmaske, der dækker næse og mund.

Vinblastin kan midlertidigt sænke antallet af hvide blodlegemer i blodet, hvilket øger chancen for at få en infektion. Det kan også sænke antallet af blodplader, som er nødvendige for korrekt blodstørkning. Hvis dette sker, er der visse forholdsregler, du kan tage, især når dit blod er lavt, for at mindske risikoen for infektion eller blødning

Hvis vinblastin uheld siver ud af venen, hvori det injiceres, kan det beskadige huden og forårsage nogle ardannelse. Fortæl lægen eller sygeplejersken samme, hvis du bemærker rødme, smerte eller hævelse på det sted, injektion.

Sammen med deres nødvendige effekter, kan lægemidler som vinblastin undertiden forårsage uønskede effekter såsom blod problemer, tab af hår, og andre bivirkninger. Disse og andre virkninger er beskrevet nedenfor. Også på grund af den måde, disse lægemidler virker på kroppen, er der en chance for, at de kan forårsage andre uønskede effekter, som måske ikke vil indtræde indtil måneder eller år efter medicinen er brugt. Disse forsinkede virkninger kan omfatte visse former for kræft, såsom leukæmi. Diskuter disse mulige effekter med din læge.

Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Spørg din læge så hurtigt som muligt, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Denne medicin ofte forårsager et midlertidigt tab af hår. Efter behandling med vinblastin er afsluttet, eller nogle gange endda under behandlingen bør normal hårvækst vende tilbage.

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.