visuelt fremkaldt potentielle tests for ms (dissemineret sklerose)

Som din krop oplever lys, lyd, berøring, og andre fornemmelser, din hjerne tager i disse oplysninger som en serie af elektriske signaler. Hvis du har multipel sklerose (MS), at sygdommen forårsager skade på dine nerver, der kan bremse, garble, eller stoppe denne aktivitet helt. Fremkaldt potentielle tests kan hjælpe lægerne se, om dette sker for dig.

Plasma udveksling, også kendt som plasmaferese, er en måde at “rense” dit blod. Det fungerer lidt ligesom nyre dialyse. Under behandlingen, plasma – den flydende del af blodet – bliver erstattet med plasma fra en donor eller med et plasma erstatning; Mennesker med nogle former for multipel sklerose brug plasmaferese at håndtere pludselige, alvorlige angreb, undertiden kaldet relapses eller flare-ups. Deres plasma kunne have visse proteiner, der angriber deres egen krop. Når du tager ud plasmaet, du …

Der er tre hovedtyper af evoked potentielle tests

En fjerde type test, motor evoked potentialer, kan finde skader langs nerverne i hjernen og rygmarven, der gør din krop flytte. Men lægerne normalt ikke bruge denne type til at diagnosticere MS.

Når du har de tests, har du ledninger placeret på din hovedbund. Det er sikkert og smertefrit. Det tager normalt omkring 2 timer at gøre alle tre typer fremkaldt potentielle tests. En læge med særlig uddannelse i disse tests vil fortolke resultaterne.

Mens evoked potentialer kan hjælpe med at diagnosticere MS, kan de ikke lade din læge vide med sikkerhed, om betingelsen giver problemer med signalerne i dine nerver, eller hvis de er sker på grund af en anden sundhedsproblem. Lægen vil overveje resultaterne af disse tests sammen med andre lab tests og dine symptomer, før han gør en diagnose.

KILDER

National MS Society.

Johns Hopkins Medicine. “Evoked Potentielle Studies.”