vitamin a (retinol) baggrund

Naturlig Standard® Patient Monograph, Copyright © 2016 (). Alle rettigheder forbeholdes. Kommerciel fordeling forbudt. Denne monografi er beregnet kun til orientering, og bør ikke fortolkes som specifik medicinsk rådgivning. Du bør rådføre sig med en kvalificeret sundhedspleje udbyder, før der træffes beslutninger om behandlinger og / eller sundhedsmæssige forhold.

Vitamin A er et fedtopløseligt vitamin, der kommer fra to kilder: præformede retinoider og provitamin carotenoider. Retinoider, såsom retinal og retinsyre, der findes i animalske kilder, såsom lever, nyre, æg, og mejeriprodukter. Carotenoider, såsom beta-caroten (som har den højeste vitamin A aktivitet), findes i planter såsom mørke eller gule grøntsager og gulerødder.

Naturlige retinoider er til stede i alle levende organismer, som enten foruddannet vitamin A eller som carotenoider, og er nødvendige for biologiske processer, såsom syn og cellulær vækst. En væsentlig biologisk funktion af vitamin A (som metabolitten retinal) er i den visuelle cyklus. Forskning viser også, at A-vitamin kan reducere dødsfald fra mæslinger, forhindre, at nogle former for kræft, støtte i vækst og udvikling, og forbedre immunforsvaret.

Anbefalede kosten tilførsel (ADT) niveauer for vitamin A oral indtagelse er fastsat af den amerikanske institut for Medicin af National Academy of Sciences at forhindre mangler i vitamin A. Ved anbefalede doser, er A-vitamin anses ugiftige. Overskydende dosering kan føre til kort eller lang sigt toksicitet.

A-vitaminmangel er sjældne i de udviklede lande, men er stadig et problem i udviklingslandene, især på områder, hvor dårlig ernæring er fælles. Langvarig mangel kan føre til xerophthalmi (tørre øjne) og i sidste ende til natteblindhed eller total blindhed, samt til hudlidelser, infektioner (såsom mæslinger), diarré og lungesygdomme.

Denne evidensbaserede monografi er udarbejdet af The Natural Standard Research Collaboration