vitamin d mangel: det kan forårsage højt blodtryk?

Det har længe været kendt, at få D for lidt vitamin svækker knogler. Rollen D-vitamin kan spille i udviklingen af ​​højt blodtryk og hjertesygdomme er mindre klar.

Vitamin D-mangel kan være knyttet til hjertesygdomme og en højere risiko for forhøjet blodtryk (hypertension). Men der er behov for mere forskning. Det er for tidligt at sige, om for lidt D-vitamin forårsager højt blodtryk – eller om D-vitamintilskud kan have nogen rolle i behandlingen af ​​forhøjet blodtryk.

Stadig, D-vitamin er fortsat et vigtigt næringsstof for et godt helbred. Institute of Medicine anbefaler 600 internationale enheder (IE) D-vitamin om dagen for voksne i alderen 19 til 70. For voksne alder 71 og ældre, henstillingen stiger til 800 IU om dagen.

Nogle læger spørgsmålstegn ved, om disse niveauer er tilstrækkelige, og tror, ​​at få mere D-vitamin ville gavne mange mennesker. Institute of Medicine anbefaler imidlertid, at voksne undgå at tage mere end 4.000 Ius dagen.

Hvis du er bekymret for, at du får for lidt – eller for meget – D-vitamin, skal du kontakte din læge. Han eller hun kan anbefale en blodprøve for at kontrollere niveauet af D-vitamin i blodet.

Screening for D-vitaminmangel er vigtig i afrikansk-amerikanere og andre med mørk hud, på grund af nedsat naturlige produktion af D-vitamin med solen. Folk, der har begrænset eksponering for solen, ældre voksne, mennesker med visse betingelser, som måske ikke er i stand til at absorbere vitamin D effektivt og andre også kan have gavn af screening for D-vitaminmangel.

Med

besøge din læge