vitaminer til ms: gør kosttilskud gøre en forskel?

Mange mennesker ser til komplementære og alternative behandlingsformer til behandling af symptomer på multipel sklerose (MS). Blandt dem, kosttilskud, herunder højdosis vitaminer, der anvendes hyppigst. Men vil tage mere end den anbefalede daglige tilførsel af visse vitaminer hjælpe dine MS?

Spørgsmålet om, hvorvidt større doser af vitaminer er gavnlige er kontroversiel. For at være mest effektive, vitaminer skal arbejde i omhyggelig balance. En høj koncentration af et vitamin kan forårsage en relativ mangel på en anden.

D-vitamin kan være en undtagelse. Hidtil D-vitamin er en af ​​de mest intenst undersøgte kosttilskud for MS. I flere år har der været en stigende interesse i rollen som lavt D-vitamin-niveauer, og en øget risiko for MS-angreb eller forværringer.

Aktuel forskning tyder på en mulig sammenhæng mellem de to, selv om der er behov for flere grundige undersøgelser for at etablere en klar sammenhæng. For nu, er dagligt tilskud med op til 4.000 internationale enheder (IE) vitamin D-3 generelt anses for at være sikker. Doser større end 4.000 IE om dagen kan undertiden være nødvendigt i mennesker, der er D-vitamin mangel, men store doser kan også bære en øget risiko. Tal med din læge, før du tager høje doser D-vitamin terapi.

Frugt og grøntsager indeholder vitaminer og andre næringsstoffer i nyttige proportioner, der arbejder sammen for at spille deres rolle i god ernæring og sygdomsforebyggelse. For de fleste mennesker, selv dem med MS, er den mest rimelige fremgangsmåde fik den anbefalede mængde af vitaminer fra kilder i kosten, såsom frugt og grøntsager, snarere end vitamintilskud.

Hvis du har MS og overvejer vitamintilskud, tale med din læge først at bestemme, hvad vitaminer og doser, han eller hun anbefaler.

besøge din læge