vivotif

Terapeutisk Klasse: Vaccine

Bruger For Vivotif

Tyfus er meget sjælden i USA (USA) og andre områder af verden, der har god vand og spildevand (affald) systemer. Det er imidlertid et problem i dele af verden, som ikke har sådanne systemer. Hvis du rejser til visse lande eller fjerntliggende områder, vil tyfus vaccine beskytter dig mod tyfus. Den USA-CDC anbefaler forsigtighed i følgende områder i verden

Tyfus vaccine taget gennem munden hjælper med at forhindre tyfus, men giver ikke 100% beskyttelse. Derfor er det meget vigtigt at undgå smittede personer og mad og vand, der kan være inficeret, selvom du har taget vaccinen.

For at få den bedst mulige beskyttelse mod tyfus, bør du udfylde vaccinen doseringsskema (alle 4 doser af vaccinen) mindst 1 uge før rejse til områder, hvor du kan blive udsat for tyfus.

Hvis du vil være på rejse regelmæssigt til dele af verden, hvor tyfus er et problem, bør du få en booster (gentag) dosis af vaccinen hvert 5. år.

Tyfus vaccine er kun tilgængelig fra en læge eller sygeplejerske.

Med beslutningen om at bruge en vaccine, skal risikoen for at tage vaccinen afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. Til denne vaccine, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Før ibrugtagning Vivotif

Tyfus vaccine anbefales ikke til spædbørn og børn op til 6 år. Selv om der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​tyfus vaccine i børn på 6 år og derover med brug i andre aldersgrupper, forventes ikke denne vaccine til at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer i disse børn, end det gør hos voksne.

Mange lægemidler er ikke blevet undersøgt specifikt hos ældre mennesker. Derfor kan det ikke være kendt, om de arbejder nøjagtig samme måde, de gør hos yngre voksne. Selv om der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​tyfus vaccine hos ældre med brug i andre aldersgrupper, forventes ikke denne vaccine til at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer hos ældre mennesker end den gør hos yngre voksne.

Undersøgelser hos kvinder tyder på, at denne medicin udgør minimal risiko for spædbarnet, når de anvendes under amning.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du modtager denne vaccine, er det særlig vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Modtagelse af denne vaccine med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Modtagelse af denne vaccine med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne vaccine. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Det er vigtigt, at alle 4 doser af vaccinen tages nøjagtigt som anvist. Hvis alle doserne er ikke taget, eller hvis doser ikke tages på de rigtige tidspunkter, at vaccinen muligvis ikke korrekt.

Vaccinepræparaterne kapsler er beregnet til at opløses i tarmene. Derfor bør de kontrolleres for at sikre, at de ikke er gået i stykker eller revner, når du tager dem. Hvis nogen er brudt eller revnet, skal du udskifte dem.

Tyfus vaccine skal opbevares i køleskab ved en temperatur mellem 2 og 8 grader C (35,6 og 46,4 grader F) på alle tidspunkter. Hvis vaccinen henstår ved stuetemperatur, vil den miste sin effektivitet. Derfor husk at erstatte ubrugt vaccine i køleskabet mellem doserne.

Hver dosis af vaccinen bør tages cirka 1 time før et måltid. Tag med en kold eller lunken drik, der har en temperatur, der ikke overstiger legemstemperaturen (f.eks 37 ° C eller 98,6 grader F).

Synk kapslen hele. Må ikke tygge det før indtagelse. Også sluge kapslen så hurtigt som muligt, efter at du placere den i munden.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Ring til din læge eller apotek for at få instruktioner.

Hvis du ikke kan huske den glemte dosis til næste dag, tage den glemte dosis på det tidspunkt og omlægge dine hver anden dag doser fra da. Det er vigtigt, at denne vaccine tages nøjagtigt som anvist, så det kan give dig den mest beskyttelse mod tyfus.

Opbevar i køleskabet. Må ikke fryses.

Korrekt brug af Vivotif

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Fortæl alle dine læger som du har taget denne vaccine, hvis du planlægger at modtage andre levende vacciner inden for 1 måned efter den sidste dosis.

Hvis du modtager denne vaccine, ikke tage proguanil (Paludrine (R)) som en enkelt medicin (ikke tilgængelig i USA) i mindst 10 dage efter din sidste dosis.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Forholdsregler Mens du bruger Vivotif

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke udelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Tyfus Profylakse tyfusvaccine, levende, Vivotif Berna Vaccine, Typhim Vi, Vivotif Berna

Vivotif Side Effects

tyfusvaccine, live