vorapaxar

Antitrombotiske midler øger risikoen for blødning, herunder hjerneblødning (ICH) og fatal blødning. Brug ikke vorapaxar hos patienter med aktiv patologisk blødning eller en historie af slagtilfælde, TIA, eller ICH.

Bruger For vorapaxar

Terapeutisk Klasse: blodpladeaggregeringsinhibitor

vorapaxar er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For vorapaxar bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på vorapaxar eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af vorapaxar i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​vorapaxar hos ældre. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have blødningsproblemer, hvilket kan kræve forsigtighed hos patienter, der får vorapaxar.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Før brug vorapaxar

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager vorapaxar, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug vorapaxar med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug vorapaxar med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​vorapaxar. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Tag vorapaxar nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

vorapaxar bør komme med en medicin guide. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Du kan tage vorapaxar med eller uden mad.

Du kan tage vorapaxar med aspirin eller clopidogrel som foreskrevet af din læge.

Dosen af ​​vorapaxar vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af vorapaxar. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af vorapaxar, tage det så snart som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at vorapaxar fungerer korrekt. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

vorapaxar kan øge din risiko for alvorlige blødningsproblemer. Ring til din læge med det samme, hvis du har blødning, der er svær eller at du ikke kan kontrollere, hoste blod op, pink, rød eller brun urin, rød eller sort afføring, eller opkastning af blod eller materiale, der ligner kaffegrums.

Korrekt brug af vorapaxar

vorapaxar kan få dig til at bløde og lettere få blå mærker. Tag forholdsregler for at undgå skader. Børste og tandtråd dine tænder blidt, ikke spille uslebne sport, og være omhyggelig med skarpe genstande.

Du må ikke stoppe med at tage vorapaxar uden at tjekke først med din læge.

Sørg enhver læge eller tandlæge, der behandler dig ved, at du bruger vorapaxar. Det kan være nødvendigt at stoppe med at bruge vorapaxar flere dage før at have kirurgi.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler (fx perikon) eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Forholdsregler Mens du bruger vorapaxar

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori B Ingen dokumenteret risiko hos mennesker

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Forebyggelse af aterotrombotiske hændelser Brilinta, ticagrelor, Zontivity

Perifer arteriesygdom Plavix, clopidogrel, Zontivity

vorapaxar Side Effects

vorapaxar

Tromboembolisk sygdom Zontivity