vulvacancer behandlinger og præparater

Behandlingsmuligheder for vulvacancer afhænger af type og stadium af din kræft, din generelle sundhed og dit s.

Operationer anvendes til behandling af vulvacancer omfatter

Omfattende kirurgi for fremskreden kræft. Hvis kræften har spredt sig ud over vulva og indebærer nærliggende organer, kan din læge anbefale at fjerne alle vulva og de involverede organer i en procedure kaldet bækken eksenteration.

Operation for at fjerne vulvacancer

Afhængigt af hvor din kræften har spredt sig, kan din kirurg fjerne de nederste tyktarm, endetarm, blære, livmoderhals, livmoder, vagina, æggestokke og nærliggende lymfeknuder. Hvis din blære, endetarm eller tyktarm er fjernet, vil din læge skabe en kunstig åbning i kroppen (stomi) for din affald, der skal fjernes i en pose (stomi).

Operation for at fjerne hele vulva indebærer en risiko for komplikationer, såsom infektion og problemer med healing omkring snittet. Desuden med en del af eller hele den vulva polstring væk, kan det være ubehageligt at sidde i lange perioder. Din genitale område kan blive følelsesløs, og det kan ikke være muligt at opnå orgasme under samleje.

Operation for at fjerne nærliggende lymfeknuder

Vulvacancer ofte breder sig til lymfeknuder i lysken, så din læge kan fjerne disse lymfeknuder på det tidspunkt, du skal opereres for at fjerne kræft. Afhængig af din situation, kan din læge fjerne kun nogle få lymfeknuder eller mange lymfeknuder.

strålebehandling

Fjernelse lymfeknuder kan forårsage væskeretention og hævede ben, en tilstand kaldet Lymphedema.

Kemoterapi

I visse situationer kan kirurger bruge en teknik, der giver dem mulighed for at fjerne færre lymfeknuder. Kaldet skildvagtslymfekirtel biopsi, denne procedure indebærer identifikation af lymfeknude, hvor kræften er mest tilbøjelige til at sprede først. Kirurgen fjerner derefter at lymfeknude til test. Hvis kræftceller ikke findes i den lymfeknude, så er det usandsynligt, at kræftcellerne har spredt sig til andre lymfeknuder.

Opfølgende test efter behandling

Strålebehandling bruger high-powered energi bjælker, såsom X-stråler, til at dræbe kræftceller. Strålebehandling for vulvacancer indgives normalt ved en maskine, der bevæger sig omkring din krop og dirigerer stråling til præcise punkter på din hud (ekstern strålebehandling).

Strålebehandling er undertiden bruges til at skrumpe store vulva kræft for at gøre det mere sandsynligt, at operationen vil blive en succes. Stråling er undertiden kombineret med kemoterapi, hvilket kan gøre cancerceller mere sårbare over for strålebehandling.

Hvis kræftceller er opdaget i din lymfeknuder, kan din læge anbefale stråling til området omkring dine lymfeknuder for at dræbe eventuelle kræftceller, der måtte tilbage efter kirurgi.

Kemoterapi er en medicinsk behandling, der bruger kemikalier til at dræbe kræftceller. Kemoterapi narkotika er typisk administreres gennem en vene i din arm eller gennem munden.

For kvinder med fremskreden vulvacancer, der har spredt sig til andre områder af kroppen, kan kemoterapi være en mulighed. Undertiden kemoterapi kombineret med strålebehandling skrumpe store vulva kræft for at gøre det mere sandsynligt, at operationen vil blive en succes.

Efter at have afsluttet vulvacancer behandling, kan din læge anbefale periodiske opfølgning eksamener for at kigge efter en kræft tilbagefald. Selv efter vellykket behandling, kan vulvacancer returnere. Din læge vil afgøre tidsplanen for opfølgning eksamener, der passer til dig, men lægerne generelt anbefale eksamener to til fire gange om året for de første to år efter vulvacancer behandling.