Wellbutrin xl (oral)

Bue-PROE-tisse-on

Der er en øget risiko for selvmordstanker og adfærd hos børn, unge og unge voksne, der tager antidepressiv medicin. Overvåg for forværring og fremkomsten af ​​selvmordstanker og adfærd. Alvorlige neuropsykiatriske hændelser er blevet rapporteret hos patienter, der tager Bupropion til rygestop. Overhold alle patienter til neuropsykiatriske effekter, selv om de ikke bruger bupropion til rygestop.

Selvmordstanker og adfærd hos børn, unge og unge voksne er blevet rapporteret med antidepressiva. Overvåg patienterne nøje for klinisk forværring og selvmordstanker og adfærd; rådgive familier og plejepersonale er behov for tæt observation og kommunikation med den ordinerende læge. Bupropion hydrobromid er ikke godkendt til rygestop, men alvorlige neuropsykiatriske reaktioner er forekommet under og efter seponering af behandlingen hos patienter, der tager Bupropion til rygestop. Overhold alle patienter til neuropsykiatriske reaktioner, og patienterne bør kontakte en sundhedsplejerske, hvis der opstår sådanne reaktioner.

I USA

Tilgængelige doseringsformer

Terapeutisk Klasse: Antidepressiv

Kemisk Klasse: aminoketon

Bupropion anvendes til behandling af depression og til at forhindre depression hos patienter med Seasonal Affective Disorder (SAD), som kaldes vinterdepression. Det er også bruges som en del af et program til støtte for at hjælpe folk holde op med at ryge.

Bupropion sælges under forskellige navne. Hvis du allerede tager medicin mod depression eller til at hjælpe dig med at stoppe med at ryge, diskutere dette med din læge, før du tager bupropion. Det er meget vigtigt, at du får kun én recept på et tidspunkt for bupropion.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af bupropion i den pædiatriske population. Undersøgelser med andre lægemidler, der anvendes mod depression har vist, at nogle børn, teenagere og unge voksne mener om selvmord eller forsøge selvmord, når du tager disse lægemidler. På grund af denne potentielle uønskede effekt, er anvendes til børn ikke anbefales.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​bupropion hos ældre. Dog kan ældre patienter være mere følsomme over for virkningerne af denne medicin og er mere tilbøjelige til at have aldersrelaterede nyre- eller leverproblemer, hvilket kan kræve forsigtighed og en justering af dosis for patienter, der fik bupropion.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende anbefales normalt ikke, men kan være uundgåeligt i nogle tilfælde. Hvis de bruges sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger denne medicin, eller give dig særlige instruktioner om brugen af ​​fødevarer, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder bupropion. Det kan ikke være specifik for Wellbutrin XL. Læs med omhu.

Tag denne medicin kun som anvist af din læge. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

Denne medicin bør komme med en medicin guide. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Brug kun mærket af denne medicin, som lægen har ordineret. Forskellige mærker kan ikke arbejde på samme måde.

Synk tabletten hel. Må ikke bryde, knuse, dividere, eller tygge det.

Du kan tage denne medicin med eller uden mad. Men hvis du har kvalme, tage medicinen sammen med mad.

En del af tablet den forlængede frigivelse kan passere ind i din afføring. Dette er normalt og er ikke noget at bekymre sig om.

Anvendelse af Zyban® tabletter

Hvis du har problemer med at sove (søvnløshed), ikke tage denne medicin for tæt på sengetid.

Hvis du bruger denne medicin for at forebygge depression med årstidens affektiv lidelse, tage det i løbet af efterårssæsonen før dine symptomer begynder. Fortsæt med at bruge medicinen gennem vintersæsonen, og indtil det tidlige forår.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Hvis du tager udvidet-release tablet Wellbutrin XL @ og du glemmer en dosis, så spring den glemte dosis over og gå tilbage til dit normale dosering.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Din læge vil kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg, især i de første par måneder, som du tager denne medicin.

Du må ikke tage bupropion med en MAO-(MAO) -hæmmer (f.eks isocarboxazid [Marplan®], linezolid [Zyvox®], methylenblåt injektion, phenelzin [Nardil®], selegilin [Eldepryl®], tranylcypromin [Parnate®]). Du må ikke begynde at tage bupropion i løbet af de 2 uger efter du stopper en MAO-hæmmer, og vente 2 uger efter ophør bupropion, før du begynder at tage en MAO-hæmmer. Hvis du tager dem sammen eller ikke vente 2 uger, kan du have forvirring, agitation, rastløshed, mave eller tarm symptomer, en pludselig høj kropstemperatur, et ekstremt højt blodtryk, eller alvorlige kramper.

Din blodtryk kan få for højt, mens du bruger denne medicin. Dette kan medføre hovedpine, svimmelhed eller sløret syn. Du har måske brug for at måle dit blodtryk derhjemme. Hvis du tror, ​​dit blodtryk er for højt, ringe til din læge med det samme.

Bupropion kan forårsage nogle mennesker til at blive ophidset, irritabel, eller vise andre unormale adfærd. Det kan også medføre, at nogle mennesker at have selvmordstanker og tendenser eller at blive mere deprimeret. Sørg for, at lægen ved, hvis du har problemer med at sove, blive ked let, har en stor stigning i energi, eller begynde at handle hensynsløs. Fortæl også lægen, hvis du har pludselig eller stærke følelser, såsom nervøs, vred, rastløs, voldeligt eller bange. Hvis du eller din pårørende bemærker nogen af ​​disse bivirkninger, så fortæl din læge med det samme.

Denne medicin kan forårsage en alvorlig form for allergisk reaktion kaldes anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. Ring til din læge med det samme, hvis du har et udslæt, kløe, hævelse af ansigt, tunge eller hals, vejrtrækningsbesvær eller smerter i brystet.

Alvorlige hudreaktioner kan forekomme med denne medicin. Spørg din læge, hvis du har blærer, afskalning, eller løsning af huden, røde hudlæsioner, svær acne eller udslæt, sår eller sår på huden, eller feber eller kulderystelser med denne medicin.

Drikke alkoholiske drikkevarer bør begrænses eller undgås, hvis det er muligt, med bupropion. Dette vil hjælpe med at forhindre anfald.

Denne medicin kan forårsage, at nogle mennesker at have en falsk følelse af velvære, eller at blive døsig, svimmel eller mindre opmærksom end de er normalt. Sørg for at du ved, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører, betjene maskiner eller gøre noget andet, der kunne være farligt, hvis du er døsig, svimmel eller mindre opmærksom.

Du må ikke stoppe med at tage denne medicin uden at tjekke først med din læge. Din læge kan have dig til gradvist at reducere det beløb, du tager, inden du stopper det helt. Dette er for at mindske risikoen for at have visse bivirkninger, når du stopper medicin, såsom agitation, angst, svimmelhed, en følelse af konstant bevægelse af selv eller omgivelserne, hovedpine, øget svedtendens, kvalme, rysten eller rysten, besvær med at sove eller gå, eller usædvanlig træthed.

Spørg din læge, hvis du har smerter eller ømhed i den øvre mave, bleg afføring, mørk urin, appetitløshed, kvalme, usædvanlig træthed eller svaghed, eller gule øjne eller hud. Dette kan være symptomer på en alvorlig leverlidelse.

Denne medicin kan forårsage en ændring i din appetit eller vægt. Din læge kan være nødvendigt at kontrollere din vægt på en regelmæssig basis.

Før du har nogen medicinske tests, fortæller lægen, der har ansvaret, at du tager denne medicin. Resultaterne af nogle tests kan blive påvirket af denne medicin.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.