xanthangummi: anvendelser og risici

Xanthangummi er et stof, der anvendes til fremstilling visse fødevarer og medicin. Det har forskellige effekter i disse produkter: Den kan tilføje tykkelse, holde teksturer i at ændre, og hold ingredienser på plads.

Xanthangummi findes i mange typer af medicin. disse omfatter

Xylitol er et kulhydrat fundet i birketræ og flere slags frugt. Det har en kemisk struktur, der ligner en krydsning mellem en sukker og en alkohol, men det er ingen af ​​delene.

Xanthangummi fremstilles ved fermentering af et carbohydrat (et stof, der indeholder sukker) med Xanthomonas campestris-bakterier, derpå behandle den.

Forskning i de sundhedsmæssige virkninger af xanthangummi er begrænset. Folk bruger xanthangummi til forskellige formål, herunder at forsøge at behandle eller administrere disse betingelser

Forstoppelse. I en 1993 undersøgelse, gav forskere xanthangummi dagligt i 10 dage til 18 frivillige. De spiste 15 gram ingrediensen hver dag. Resultaterne viste, at xanthangummi var en “meget effektiv afførende.”

Tabletter, der langsomt nedbrydes i bod; Væskedråber for øjnene

Sukkersyge. I en 1985 undersøgelse, ni mennesker med diabetes og fire personer uden diabetes spiste muffins indeholder 12 gram xanthangummi hver dag i seks uger. Xanthan gummi blev forbundet med lavere blodsukker og lavere total kolesterol hos personer med diabetes.

Cøliaki. Mennesker med dette problem skal undgå et protein kaldet gluten. Dette protein findes i mange kerner, herunder hvede, byg, rug og, gør det en almindelig ingrediens i bagværk og pasta. Gluten gør dejen elastisk, og det medvirker til at skabe den luftige tekstur af bagværk. Når bagning, nogle mennesker, der undgår gluten mix xanthangummi med glutenfri mel for at opnå de samme virkninger.

Indtagelse problemer. Nogle mennesker, der har problemer med at synke tilføje et produkt kaldet SimplyThick – som indeholder xanthangummi – til fødevarer og drikkevarer til at gøre dem lettere at sluge.

Nej Xanthangummi er et fødevaretilsætningsstof. Det er en almindelig ingrediens i forarbejdede fødevarer.

Nogle supermarkeder bære også xanthangummi sammen med andre ingredienser til bagning eller i naturlige fødevarer område.

Bivirkninger. Xanthangummi synes at forårsage få bivirkninger. A 1987 undersøgelse, hvor fem raske mænd spiste omkring 10 til 13 gram dagligt, blev ikke fundet nogen bivirkninger. Det kan forårsage gas.

Risici. FDA har advaret imod at give SimplyThick til for tidligt fødte spædbørn. Produktet er behæftet med en væsentlig fordøjelsesforstyrrelser problem kaldet nekrotiserende enterocolitis hos spædbørn født for tidligt.

Interaktioner. Fortæl din læge om eventuelle tillæg du tager, også selv om de er naturlige. På den måde kan din læge kontrollere eventuelle bivirkninger eller interaktioner med noget medicin.

KILDER

Martindale – Den komplette drug reference: “xanthangummi.”

Thacker, A. AAP PharmSciTech, December 201; vol 11: pp 1619-1626.

Center for Science i folkets tjeneste: “. Kemisk køkken – lære om tilsætningsstoffer”

Daly, J. British Journal of Nutrition, maj 199; vol 69: pp 897-902..

Osilesi, O. Journal of Clinical Nutrition, Oktober 198; vol 42: pp 597-603.

Colorado State University Extension: “Gluten-fri bagning.”

Woods, C. Tidende Perinatology februar 201; vol 32: pp 150-152.

SimplyThick hjemmeside.

Eastwood, M. Tilsætningsstoffer og Forurenende stoffer, Januar-marts 198; vol 4: pp 17-26.

News release, FDA 20. maj 2011.

Hvilket Næringsstof; Er du mangler?